Welke relatie heb jij met jezelf?

Er is maar 1 persoon die heel je leven aanwezig zal zijn: dat ben jijzelf. Vaak hebben we een statisch beeld van ons zijn. We hebben een bepaald karakter, een identiteit, een ego, waarden,...noem maar op. Eén ding is zeker: ons zijn is veranderlijk. Door bijvoorbeeld in contact te komen met anderen, voeg je soms iets toe aan je waarden. Of misschien is de ander een soort spiegel voor jou waardoor je in reflectie gaat en misschien wel verandert…

Om een relatie aan te gaan met een ander, is het echter belangrijk om een goede relatie te hebben met jezelf! Het is niet makkelijk om in een relatie te “staan” terwijl jij als individu wankelt. Zorg dragen voor jezelf is zo zo belangrijk. En vaak staat dit onderaan het lijstje, gewoon omdat andere zaken belangrijker lijken. Maar als het fundament niet goed gedaan wordt, zal de rest ook niet lang houden. Kies dus bewust!

Graag deel ik een interessante oefening tot positieve bewustwording. Kies een nummer of artiest waarvan je haartjes recht komen te staan. Word je eerst en vooral bewust van je ademhaling. Laat zuurstof toe in heel je lijf. Maak elk celletje van je lichaam wakker. Ga vervolgens na welk plekje in je lichaam goed aanvoelt. Vanuit dat plekje nodig ik jou uit om te bewegen. Ga gaan experimenteren hoe groot dat plekje is. Misschien verandert er wel iets (het kan vergroten, verkleinen, zich verplaatsen) of misschien blijft het zo dat is ook ok. Misschien heeft het een bepaald kleur? Wees nieuwsgierig en geniet!

Na het nummer of album :) voel je nog even na wat je jezelf gegeven hebt. Als je een moment inplant op regelmatige basis (bijvoorbeeld elke dag gedurende 1 maand) zal je misschien wel een verschil merken. Het kan zijn dat je wat meer zachtheid voelt naar jezelf toe. Misschien zal je wel wat milder zijn… in ieder geval, wees nieuwsgierig en kijk toe vanuit verwondering. Laat de controle los. Je doet jezelf niet na, je wordt jezelf. Indien dit ongemakken met zich meedraagt, raad ik je aan om professionele hulp te zoeken.



Stephanie Colaianni